NederlandsEnglish (Engels)

Actieradius vergroten? Dit zijn de 7 meest gemakkelijke manieren!

Tips voor een zo’n groot mogelijke actieradius!

In een eerdere blog van ons zijn al drie tips besproken om de actieradius zo groot mogelijk te krijgen. Deze zijn hieronder te lezen. De gehele post is hier te vinden, waar ook tips in staan om de accu in goeden doen te houden.

Tip #1: Indien mogelijk het gewicht verminderen. Hoe meer gewicht de accu met zich mee moet sleuren, hoe minder de actieradius zal zijn.

Tip #2: Het hard optrekken, hard remmen en vervolgens weer hard optrekken is logischerwijs belastend voor de actieradius. Voor bromscooters zit er een extra versnelling op onze elektrische scooters, waardoor er minder hard wordt opgetrokken en de maximumsnelheid beperkt wordt. Dit vergroot enorm de actieradius!

Tip #3: Weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Zo zal harde wind en extreme kou invloed hebben op de actieradius van onze elektrische scooters. Alhoewel dit externe factoren zijn, kan je hier rekening mee houden voordat je de weg op gaat.

Er zijn echter nog meer manieren om de actieradius zo groot mogelijk te houden:
Tip #4: Pomp de banden op naar 2,5 bar. Het zal je verbazen wat opgepompte banden doen met de actieradius, maar ook met de rijdervaring! Zowel de voor als achterband kan bij een pompstation gemakkelijk opgepompt worden naar de gewenste 2,5 bar.

Tip #5: Zorg voor aerodynamica. Hoe meer er buitenboord van de scooter hangt, hoe meer vermogen de scooter moet leveren om vooruit te komen. Denk hierbij aan grote, brede tassen, maar ook een windscherm kan al (wat) invloed hebben.

Tip #6: Rijdt met een net opgeladen accu. Een accu die net uit het stopcontact komt en geheel is opgeladen heeft logischerwijs het meest vermogen in zich om de scooter zo ver mogelijk te krijgen. Niet in de gelegenheid om meteen de accu te gaan gebruiken? Zorg dan dat de accu op een temperatuur van zo’n 20 graden wordt bewaard om nog steeds het maximale eruit te halen, zodra deze gebruikt wordt.

Tip #7: Als je de keuze hebt tussen een nieuw gelegd fietspad of een zanderige weggetje, dan zal de harde vlakke ondergrond ook iets bijdrage aan de actieradius. Gelukkig mogen wij in Nederland blij zijn met enorm veel goede, strakke fietspaden.

Meer van dit soort berichten inzien? Klik dan hier. De blogs van Blitss zijn informatief, vermakelijk en uiteraard gericht op onze elektrische scooters. Aangezien Blitss haar missie is om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen, is informeren ook onderdeel van onze dienstverlening. Wij streven ernaar om onze relaties op de hoogte te blijven houden van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, scooters, regelgeving en natuurlijk onze vette, sexy producten en diensten.

Seve van Ass

Seve is de oprichter van Blitss B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *