NederlandsEnglish (Engels)

Blog #1 – Eerste levering

Eerste levering van elektrische scooters

Mijn ervaring

Vrijdag 17 augustus 2018. In mijn gehuurde bestelbus met laadklep en 16 kubieke meter inhoud denk ik aan het moment waarop ik besloten had om mijn idee uit te gaan voeren. Van een baan bij Deloitte naar het op de markt brengen van elektrische scooters en steps in Nederland, je moet er maar op komen. Maar het gevoel wat ik kreeg toen ik die beslissing had genomen, de energie en de vlam, die waren doorslaggevend. Voor mij was het duidelijk: ik ga met volle energie en moed mijn idee achterna. Met uiterste voorzorg had ik eerder op de dag de bus één voor één vol geladen met de scooters.

Cowboys

Ondanks dat elke scooter getest was op functionaliteit en volledigheid, was ik toch enorm benieuwd hoe ze ontvangen zouden worden door mijn eerste klanten. De eerste klanten, die ik gekscherend cowboys heb genoemd omdat zij een scooter van mij hebben afgenomen zonder er ook maar een proefrit op gemaakt te hebben of ze ooit in het echt gezien te hebben, stonden natuurlijk te popelen na meerdere weken van wachten. Voor mij was het ook lang wachten. Stap voor stap heb ik toegewerkt naar dit moment: het moment van de eerste levering. Al het papierwerk, alle e-mails en telefoongesprekken, mijn bezoek aan de fabriek en leverancier, het kwam vandaag allemaal samen.

Ik was al bezig met het uitladen van de eerste scooter, toen de klant naar buiten kwam om zijn aanwinst te aanschou wen. Samen pakten we gretig de doos uit. Wat moest ik eigenlijk doen met de doos en al het karton? Ik kwam tot de conclusie dat het eigenlijk het meest klantvriendelijk en gemakkelijk zou zijn als ik dat weer mee zou nemen en voor hem weg zou gooien. De doos was opgeruimd en de scooter stond te schitteren in het zonnige ochtendlicht.

De reactie was prachtig: met een grote glimlach en na een korte instructie vroeg hij met enige opwinding in zijn stem of hij een ritje kon maken. Toen ik vertelde dat dat kon, sprong hij er op en zoefde hij weg. De stilte, power en gemak waarmee de elektrische scooter voort bewoog verraste hem. Ik moet zeggen dat je inderdaad het gevoel hebt dat je zweeft over de weg, tijdens je eerste rit op een elektrische scooter.

De eerste levering was een feit en gedurende de dag had ik nog meer van dit soort mooie interacties met mijn ‘cowboy’-klanten. De positieve reacties stroomden zelfs na de levering binnen en het vuur wat ik had toen ik de beslissing had genomen om te gaan ondernemen brandde net zo hevig vandaag.

Op de terugweg voelde ik dat de bus gemakkelijker door de bochten reed. Het gewicht van de scooters drukte niet meer op de banden en de lichtere bus gaf mij ook een aangenamer gevoel. Tevreden keerde ik terug naar kantoor.

Seve van Ass

Oprichter Blitss B.V.

Meer van dit soort berichten inzien? Klik dan hier. De blogs van Blitss zijn informatief, vermakelijk en uiteraard gericht op onze elektrische scooters. Aangezien Blitss haar missie is om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen, is informeren ook onderdeel van onze dienstverlening. Wij streven ernaar om onze relaties op de hoogte te blijven houden van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, scooters, regelgeving en natuurlijk onze vette, sexy producten en diensten.

webmaster