NederlandsEnglish (Engels)

Wat je moet weten over scooter rijden in Gouda!

De scooter is uitermate geschikt in Gouda om jezelf te verplaatsen. Ben je op citytrip of wil je jouw eigen stad een keer vanuit andere ogen bekijken? Met de scooter mis je geen leuke straatjes, restaurants of cafe’s, maar haal je alles uit de stad. Over het algemeen zijn de fietspaden en rijbanen goed bestraat, waardoor je zeker met een elektrische scooter lekker door de stad heen kunt zoeven. Zo ben je heel snel en vrijwel kosteloos van de Goudse Poort naar de Goudse Waag. Eenmaal hier aangekomen mag je de scooter gewoon op de stoep parkeren. Stuurslot omdraaien en shoppen maar! Toch meer veiligheid? Dan is een hangslot door het wiel steken en om een paal hangen een slim idee.

Parkeren in Gouda kan qua kosten erg oplopen. Zo kan je in het centrum al € betalen voor .. minuten. Met je scooter van Blitss hoef je geen parkeerkosten te betalen en spaar je ook nog eens veel tijd doordat je niet naar een plek hoeft te zoeken.

Aan te raden scootertrip

Blitss wilt dat jij maximaal geniet op je scooter in Gouda. Daarom hebben wij een mooie toer bepaald voor Gouda. Als je bijvoorbeeld begint bij de Goudse Poort en vervolgens rijdt langs het Gouwekanaal geniet je al van de vrijheid die je op de scooter hebt. In de buurt van de Kattensingel heb je veel leuke tentjes waar je een broodje of een versnapering kunt pakken. Als je vervolgens langs het Oude Stadhuys naar de Goudse Waag rijdt, heb je een heerlijk dagdeel er opzitten!

Regelgeving Gouda voor scooters

Milieuzone

Er geldt geen milieuzone in de binnenstad van Gouda. Een milieuzone zou niet misstaan voor deze mooie stad, die we allen het liefst zo schoon en mooi mogelijk houden. Mocht er in de toekomst een milieuzone komen, dan mogen de elektrische scooters van Blitss er gewoon in! Deze zijn namelijk nergens verboden en dit lijkt ook in de toekomst verre van te gaan gebeuren.

Bromscooter

Een bromscooter van Blitss kan zo’n 50 kilometer per uur rijden. De actieradius is 50 kilometer, genoeg dus om alles van de stad te kunnen aanschouwen. Heb je een koffiebreak? Dan kan je de accu opladen in elk stopcontact! Voor alle bromscooters in Nederland geldt een helmplicht. Het moet een goedgekeurde ECE-helm zijn, dus een fietshelm is niet voldoende. De bromscooters mogen in de binnenstad vaak niet op het fietspad. Dit wordt met borden aangegeven. Houd dus altijd goed deze borden langs de weg in de gaten om te zien waar je geacht bent te rijden. Een voordeel van de bromscooter is dat je een hogere snelheid haalt, wat heel handig is voor als je bestemming of bezoeklocatie net wat ver weg ligt.

Snorscooter

Een snorscooter van Blitss kan zo’n 30 kilometer per uur rijden. De actieradius van deze scooter is 65 kilometer. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan je altijd een extra accu nemen waarmee de actieradius verdubbeld wordt naar 130 kilometer. Dit zal genoeg moeten zijn voor meerdere citytrips of meerdere dagen genieten van je scooter in één stad! Voor een snorscooter heb je geen helm nodig en de snorscooters worden ten alle tijden geacht om op het fietspad te rijden. Je kan het eigenlijk zien als een automatische fiets met enorm veel comfort en net wat extra snelheid!

Meer informatie vanuit de gemeente Gouda? Om alle actuele informatie op het gebied van verkeer en scooters te hebben kan je een kijkje nemen op deze site .

Voor een overzicht van al onze stadspagina’s met tips, toers, regelgeving en meer zie deze overzichtspagina.