NederlandsEnglish (Engels)

Wat je moet weten over scooter rijden in Rotterdam!

De scooter is uitermate geschikt in Rotterdam om jezelf te verplaatsen. Ben je op citytrip of wil je jouw eigen stad een keer vanuit andere ogen bekijken? Met de scooter mis je geen leuke straatjes, restaurants of cafe’s, maar haal je alles uit de stad. Over het algemeen zijn de fietspaden en rijbanen goed bestraat, waardoor je zeker met een elektrische scooter lekker door de stad heen kunt zoeven. Zo ben je heel snel en vrijwel kosteloos van Hofplein naar Kop van Zuid. Eenmaal hier aangekomen mag je de scooter gewoon op de stoep parkeren. Stuurslot omdraaien en shoppen maar! Toch meer veiligheid? Dan is een hangslot door het wiel steken en om een paal hangen een slim idee.

Parkeren in Rotterdam kan qua kosten erg oplopen. Zo kan je in het centrum al €4,08 betalen voor 60 minuten. Met je scooter van Blitss hoef je geen parkeerkosten te betalen en spaar je ook nog eens veel tijd doordat je niet naar een plek hoeft te zoeken.

Aan te raden scootertrip

Blitss wil dat jij maximaal geniet op je scooter in Rotterdam. Daarom hebben wij een mooie toer bepaald voor Rotterdam. Als je bijvoorbeeld begint bij Hofplein en vervolgens rijdt naar Blaak, waar de markthal zich bevindt, geniet je al van de vrijheid die je op de scooter hebt. In de buurt van de Meent heb je veel leuke tentjes waar je een broodje of een versnapering kunt pakken. Als je vervolgens over de Erasmusbrug naar Kop van Zuid rijdt, heb je een heerlijk dagdeel er opzitten!

Regelgeving Rotterdam voor scooters

Milieuzone

Er geldt wel een milieuzone in de binnenstad van Rotterdam. Allereerst mogen dieselauto’s ouder dan 2001 niet meer de binnenstad binnen. Rotterdam wil een schone lucht realiseren in de binnenstad en zal ook in de toekomst wellicht meerdere maatregelen gaan doorvoeren. Gelukkig hoef je op onze elektrische scooters je geen zorgen te maken (ook niet in de toekomst) over deze milieuzone. Het voordeel van de scooters van Blitss is dat zij zeer geliefd zijn en dus overal mogen rijden en nergens verboden worden.

Bromscooter

Een bromscooter van Blitss kan zo’n 50 kilometer per uur rijden. De actieradius is 50 kilometer, genoeg dus om alles van de stad te kunnen aanschouwen. Heb je een koffiebreak? Dan kan je de accu opladen in elk stopcontact! Voor alle bromscooters in Nederland geldt een helmplicht. Het moet een goedgekeurde ECE-helm zijn, dus een fietshelm is niet voldoende. De bromscooters mogen in de binnenstad vaak niet op het fietspad. Dit wordt met borden aangegeven. Houd dus altijd goed deze borden langs de weg in de gaten om te zien waar je geacht bent te rijden. Een voordeel van de bromscooter is dat je een hogere snelheid haalt, wat heel handig is voor als je bestemming of bezoeklocatie net wat ver weg ligt.

Snorscooter

Een snorscooter van Blitss kan zo’n 30 kilometer per uur rijden. De actieradius van deze scooter is 65 kilometer. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan je altijd een extra accu nemen waarmee de actieradius verdubbeld wordt naar 130 kilometer. Dit zal genoeg moeten zijn voor meerdere citytrips of meerdere dagen genieten van je scooter in één stad! Voor een snorscooter heb je geen helm nodig en de snorscooters worden ten alle tijden geacht om op het fietspad te rijden. Je kan het eigenlijk zien als een automatische fiets met enorm veel comfort en net wat extra snelheid!

Meer informatie vanuit de gemeente Rotterdam? Om alle actuele informatie op het gebied van verkeer en scooters te hebben kan je een kijkje nemen op deze site.

Voor een overzicht van al onze stadspagina’s met tips, toers, regelgeving en meer zie deze overzichtspagina.