NederlandsEnglish (Engels)

In de toekomst alleen nog maar e-scooters op de weg?

Tegenwoordig heb je scooters in allerlei soorten en maten. De benzinescooter is verreweg de grootste in zijn soort, maar de elektrische scooter is bezig aan een stevige opmars in Nederland. Deze worden steeds beter van kwaliteit en kunnen ook steeds langere afstanden rijden. De vraag die in dit blog centraal staat is: Gaan wij in de toekomst alleen nog maar geruisloze elektrische scooters zien in Nederland en verdwijnt de benzinescooter volledig uit het straatbeeld?

Geschiedenis van de elektrische scooter

Om de situatie duidelijk in beeld te krijgen duiken wij eerst even in een stuk de geschiedenis van de scooter. De eerste scooters werden voornamelijk gebruikt in de Tweede Wereldoorlog door parachutisten. Echter maakte de scooter pas echt zijn opmars in de jaren na de oorlog, de scooters waren redelijk goedkoop en werden beschouwd als een comfortabel vervoersmiddel.

De verschillende soorten scooters die beschikbaar zijn kun je opdelen in 3 categorieën:
De snorscooter. Deze heeft een maximumsnelheid van 25 km/u en het dragen van een helm is hierbij niet verplicht.
De bromscooter. Met een maximumsnelheid van 45 km/u is het dragen van een helm hierbij wel verplicht
De motorscooter. De motorscooter heeft geen begrensde maximumsnelheid en het dragen van een helm is hierbij ook verplicht. Ook heeft men een speciaal motorrijbewijs hiervoor nodig.
Nu we bij zijn over de verschillende soorten scooters keren we even terug naar de vraag of er in de toekomst alleen maar elektrische scooters te zien zijn op de weg. Hiervoor beginnen we met een klein stukje historie over de elektrische scooter.

Elektrische scooter

Het concept voor de eerste elektrische scooter vond plaats in 1895 in België, de gebroeders Limette legde zich toe op de eerste commerciële productie van de elektrische scooter. Helaas kon deze toentertijd geen echte doorbraak maken doordat de brandstofmotor zich steeds verder ontwikkelde.
Peugeot merkte in 1995 dat er, weliswaar een kleine, vraag ontstond naar elektrische scooters dus begonnen deze als eerste met de massaproductie van elektrische scooters. Al snel volgde andere fabrikanten van scooters het voorbeeld van Peugeot. Binnen de kortste keren ontstond er een nieuwe markt: Elektrische brom- en snorfietsen.

Voordelen elektrische scooter

De toenemende aandacht voor milieubewuste mobiliteit en het groeiende aantal aanbieders van elektrische scooters hebben ervoor gezorgd dat de escooter binnen een mum van tijd een enorm aandeel heeft gekregen in de markt. Maar waarom kiezen mensen nu voor een elektrische scooter? Deze redenen zijn kort samen te vatten:
Geen uitstoot van milieuvervuilende stoffen. De elektrische scooters worden aangedraaid door een accu die totaal geen uitstoot heeft. Dit houdt in dat je met de aanschaf van een escooter bijdraagt aan een beter milieu!
Goedkoper rijden. De accu kan je altijd opladen in een stopcontact waarvoor de kosten ongeveer 0.32 cent per volgeladen batterij zijn. Voor een gemiddelde benzinescooter ben je al gauw 4 a 5 euro kwijt voor een volle tank, dit houdt dus in dat een elektrische scooter 10 keer goedkoper is dan een benzinescooter.
Altijd starten en minder onderhoud. Bij benzinescooters komt het vaak voor dat in koud weer of wanneer de scooter een lange tijd stil heeft gestaan, deze niet start. Bij een elektrische scooter is dit niet het geval, de accu werkt altijd. Daarnaast bestaat een elektrische scooter uit minder onderdelen die kapot kunnen gaan.
De bovenstaande factoren zorgen voor het feit dat steeds meer mensen kiezen voor elektrisch vervoer, en dat is ook terug te zien in de verkoopcijfers van de laatste jaren. In 2008 werden er 2030 nieuwe elektrische scooters verkocht. Tien jaar later in 2018 werden er 7740 nieuwe elektrische scooters verkocht, dat is een procentuele stijging van 218%.

Benzinescooters

De elektrische scooter brengt veel voordelen met zich mee. De eigenschappen van de scooter spreekt veel mensen aan en eventuele negatieve eigenschappen worden door technologische innovaties getackeld. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen voor de benzinescooter?
Een voorbeeld is de milieuzone: gemeente Amsterdam heeft een zone ingesteld waar benzinescooters uit het jaar 2010 en ouder niet meer mogen rijden. Vaak waren deze scooters die massaal door de binnenstad reden, nog meer vervuilend dan de personenauto’s.
Maar dat is niet het enige. De meest vervuilende scooters en de scooters die niet voldoen aan de Europese uitstoot norm worden uit de verkoop gehaald en mogen dus niet meer gefabriceerd of verkocht worden. Daarnaast zet de scooterbranche zich volledig in om ervoor te zorgen dat elke scooter in 2025 elektrisch aangedreven is.

Conclusie

In het begin van dit artikel werd de vraag gesteld of wij in de toekomst alleen nog maar elektrische scooters terugzien in het straatbeeld. Blitss denk dat deze ontwikkeling zeker werkelijkheid gaat worden in de toekomst. Een aantal factoren zijn daar verantwoordelijk voor:
•het toenemende bewustzijn over milieubewust en duurzaam mobiliteit
•het kwalitatief beter worden van de elektrische scooter
•de steeds strengere eisen omtrent benzinescooters
In de nabije toekomst zullen we steeds meer elektrische scooters zien en steeds minder benzinescooters. Want zeg nou zelf: niets is toch fijner om goedkoop en geruisloos van A naar B te gaan. Geen uitstoot en geen stank!

Meer van dit soort berichten inzien? Klik dan hier. De blogs van Blitss zijn informatief, vermakelijk en uiteraard gericht op onze elektrische scooters. Aangezien Blitss haar missie is om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen, is informeren ook onderdeel van onze dienstverlening. Wij streven ernaar om onze relaties op de hoogte te blijven houden van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, scooters, regelgeving en natuurlijk onze vette, sexy producten en diensten.

Seve van Ass

Seve is de oprichter van Blitss B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *