NederlandsEnglish (Engels)

Accuvrees? 6 tips om de elektrische scooter optimaal te benutten en 3 mythes ontmaskerd!

Hulp nodig om het maximale uit je elektrische scooter te halen?

Drie tips om de levensduur van de accu optimaal te verlengen:

Tip #1: Niet helemaal ontladen. Ben je in de mogelijkheid om de accu van de elektrische scooter niet helemaal op te hoeven rijden? Zorg dan dat je de accu gewoon weer oplaadt, indien je daar de mogelijkheid voor hebt. Toch de accu helemaal leeggereden? Laadt dan de accu bij de eerstvolgende mogelijkheid weer op.

Tip #2: Zorg dat je de accu op een plek bewaard tussen de 5 en 20 graden uit direct zonlicht. Bij lange tijd niet gebruiken van de accu, kan de accu het best bewaard worden met zo’n 40% van het vermogen. Op de accu’s van onze elektrische scooter zijn dat dus 2 à 3 bolletjes die oplichten op de accu na het indrukken van de knop.

Tip #3: Om de levensduur van de accu zo hoog mogelijk te houden is de basisregel dat het volledig ontladen en volledig opladen de levensduur van de accu verkorten. Indien je daar de mogelijkheid toe hebt kun je dus het best je accu als hij nog 30% overheeft opladen tot ongeveer 90% van het totale vermogen.

Lijd je aan ‘range anxiety’? Bekijk dan onze tips om de actieradius zo groot mogelijk te krijgen!

Tip #1: Indien mogelijk het gewicht verminderen. Hoe meer gewicht de accu met zich mee moet sleuren, hoe minder de actieradius zal zijn.

Tip #2: Het hard optrekken, hard remmen en vervolgens weer hard optrekken is logischerwijs belastend voor de actieradius. Voor bromscooters zit er een extra versnelling op onze elektrische scooters, waardoor er minder hard wordt opgetrokken en de maximumsnelheid beperkt wordt. Dit vergroot enorm de actieradius!

Tip #3: Weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Zo zal harde wind en extreme kou invloed hebben op de actieradius van onze elektrische scooters. Alhoewel dit externe factoren zijn, kan je hier rekening mee houden voordat je de weg op gaat.

Over accu’s in z’n algemeenheid bestaan veel mythes. Vind hieronder de drie mythes die dus niet kloppen over de accu’s van onze elektrische scooters.

Mythe #1: Een nacht door laten laden is slecht voor de accu. Alhoewel de accu volledig opgeladen wordt, zit er een stopsysteem op de oplader, zodat het opladen stopt als de accu volledig is opgeladen. Het zal dus niet extra belastend zijn voor de accu in vergelijking met een volledige ‘normale’ oplaadbeurt.

Mythe #2: Het gaat om de oplaadcycli, dus een halfvolle accu opladen verkort de levensduur. Dit is onjuist. Het gaat wel degelijk om oplaadcycli van de accu, alleen zal bij het opladen van halflege accu’s de totale oplaadcycli vele malen hoger zijn voordat er verval optreedt, dan als de accu volledig leeg wordt gereden en vervolgens volledig wordt opgeladen.

Mythe #3: De elektrische scooters moeten worden opgeladen aan een laadpaal.  De accu’s van onze elektrische scooters zijn uitneembaar en dus in elk normaal stopcontact op te laden. Het idee is precies hetzelfde als het opladen van een telefoon, tablet of laptop.

Meer van dit soort berichten inzien? Klik dan hier. De blogs van Blitss zijn informatief, vermakelijk en uiteraard gericht op onze elektrische scooters. Aangezien Blitss haar missie is om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor iedereen, is informeren ook onderdeel van onze dienstverlening. Wij streven ernaar om onze relaties op de hoogte te blijven houden van alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit, scooters, regelgeving en natuurlijk onze vette, sexy producten en diensten.

Seve van Ass

Seve is de oprichter van Blitss B.V.

2 comments on "Accuvrees? 6 tips om de elektrische scooter optimaal te benutten en 3 mythes ontmaskerd!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *